За мен

Пътуването е моя страст и част от живота ми. Пътувал съм на автостоп, кръстосвайки България като ученик и студент, като освен на автомобили, съм се качвал и на линейка, товарен влак и комбайн. След това превърнах тази своя страст в професия и като екскурзовод водих групи и индивидуални туристи у нас и по света. Вече близо 22 години работя в сферата на туризма, като съм минал през всички възможни направления.

Разполагам с богата база данни за забележителности, атракции, ресторанти, хотели и паметници, натрупана през годините, която реших да споделя с повече хора публично с моя нов травел блог. Преди това много от моите пътувания намериха място в личния ми блог, който поддържам от 2007 година насам: aalexiev.com. Преди година реших, че ще започна сайт, който ще помага на хората да пътуват по-добре из България на база на моя опит и експертиза и успях да взема страхотен домейн – travelbetter.bg, на който Ви приветсвам с „Добре дошли!”.

Надявам се, че тук ще намерите нещо интересно, полезно за местата в нашата родина и ще Ви провокирам да пътувате повече и сами да откриете свои любими места. Моя максима са думите на Пеньо Пенев „Човекът е човек, когато е на път.”, а книгата „По пътя” на Джек Керуак е любима моя библия.

Всяко пътуване си има своето начало. Такова е и това начинание за по-добро пътуване в нашата родина, която според нас има какво да покаже на всеки пътешественик, мечтател, романтик или обикновен турист.

Целта на този блог е да даде съвети за по-доброто пътуване с конкретни места за посещения, забележителности, места за паркиране, ресторанти, хотели и атракциони.

Надявам се да бъдем полезни и да насърчим пътуванията по нови, интересни дестинации, както и към най-популярните градове, села и курорти.

За предложения, корекции, критики и похвали, може да оставите коментар под поста или да се свържете с мен в някоя от социалните мрежи.

Започваме да пътуваме заедно по-добре из България!